l’Imparfait du Cœur - CD Critique - Besprechungen - Reviews - Recensies - Críticas

Met de accordeon als troost

Dagens Nyheter (SW)

"Opmerkelijk" omdat die zo weinig "merkwaardig" is - meer een gevoel, een sfeerimpressie. De accordeonist Jean-Pierre Guiran speelt sinds 17 jaar samen met de accordeoniste Cherie de Boer in een door water omsloten stenen schuur tussen allemaal kastelen dichtbij Driebergen in Nederland. De trolse sfeer van de omgeving wordt genoemd als het geheim achter de ingetogen gloed die weerklinkt uit de CD "L'imparfait du Coeur", - "De onvolkomenheid van het hart" naar een van de titels, gesigneerd door Jean-Pierre Guiran zelf, met bijna een noordelijke mineurklank in de continentale melancholiek.

Het duo noemt zich ook "Accordeon Melancolique" en accordeoneren juist melancholische nummers zonder woorden, met een teruggehouden kracht die al vanaf het begin als zeer wenselijk wordt ervaren.

Ze spelen naturel, zonder glitter.
Ze variëren de vergankelijke foxtrot met de gedachteloze tango en de musettewals van de kleine bistro. Latijns-Amerikaans, Grieks, een Antilliaanse wals die gevolgd wordt door "La vie en rose" - "ik droom in rozenrood" die recht toe recht aan gespeeld wordt als was het de allereerste keer dat die gespeeld werd en alsof er geen andere versies ooit bestonden. Op dezelfde manier vertolken ze speels de essence uit Trenets La Mer.

OVE SÄVERMAN, Dagens Nyheter, DN 11/ 3, 2000. Zweden (vertaling Henrik Holm)

Zweeds origineel - English translation

Home Accordéon Mélancolique