Het Kontakt, NL

Schuilkerk in de ban van accordeonmuziek
Het Kontakt 2 mei 2002

Vianen - In de schuilkerk van het Stedelijk Museum Vianen waren zondagmiddag vijftig stoelen klaargezet. Die waren tot de laatste plaats bezet toen het duo "Accordeon Melancolique" zijn opwachting maakte om gedurende een uur een sprankelend mooi concert te geven. Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer toonden zich ware meesters op dit waarschijnlijk ondergewaardeerde instrument.

Tijdens het afwisselende programma kon worden geluisterd naar een zestal eigen composities van Guiran. De eerste had hij de titel "Parade des Poules" meegegeven en hij had zich daarbij laten inspireren door de bewegingen en geluiden van scharrelkippen. Daarnaast had het duo zich uitgeleefd op traditionele internationale wijsjes, onder andere uit Italië, Mexico, Bolivia, Cuba, Indonesië en Schotland.

Het samenspel tussen beide accordeonisten was opmerkelijk en het publiek, dat zelden een dergelijk concert zal hebben bijgewoond, beloonde elk nummer steeds met een ingetogen applaus. "Accordéon Mélancolique" heeft onlangs haar tweede cd gemaakt. Naar aanleiding daarvan worden op verschillende plaatsen in ons land uitvoeringen gegeven.

Hoog peil.
Na een wat moeizaam begin van de zondagmiddagconcerten in Vianen - aanvankelijk werden ze matig bezocht - heeft Vianen steeds meer oor gekregen voor deze vaak op hoog peil staande uitvoeringen.

homepage Accordéon Mélancolique