Kootwijkse cultuur tijdens natuurdag in ’t zand

KOOTWIJK - Op het Kootwijkerzand was zaterdagmiddag 22 juni veel te doen. Werden er toch op zes locaties culturele evenementen aangeboden die er mochten zijn. De middag was voor de kinderen bedoeld maar ook de vele volwassenen, die aanwezig waren, hadden hun vreugde aan dat, wat er geboden werd. Van melancholische klanken tot happening, er was voor ieder wat.

De aanwezigen moesten door het zand waden om de culturele aanbiedingen te kunnen genieten, maar het was de moeite waard. Mede dankzij het unieke van het Kootwijkerzand.

Als eerste werd men begroet door nostalgische liederen en melodieën van het duo "Accordéon Mélancolique". Liederen en wijzen, die in het onbewuste begraven lagen werden door het duo naar de oppervlakte gehaald. Voor vele bezoekers zeker een verrassende ervaring.

Patricia Suer was zeker een hit met haar solo-optreden; "boze bomen”, meesterlijk speelde ze daar in Carla, die een rokende boom vindt en daarin bekneld raakt, maar zich door een kind laat bevrijden. Vanzelfsprekend wordt het probleem van de brand in de boom opgelost, mede dankzij demissionair-minister Pronk die door Carla te hulp wordt geroepen.

Reinier Sijpkens weet aansluitend de kinderen en hun begeleiders tot een echte happening op te zwepen.

Met zijn mobiel orgel, het levend maken en inbinden van de aanwezigen in de muziek van BV. "die Zauberflöte" van Mozart weet hij de deelnemers te boeien. Met wel honderd klokken wordt een parade aan de natuur gebracht die verder te horen was als het Kootwijkerzand groot is.

Paulo en Mayko, Het circusduo, met hun paard en hond waren ontroerend. Zo voortvarend als Mayko was, zo traag was Paulo. Ook zij wisten de kinderen, maar ook de volwassenen mee te laten doen. Maar ook de andere aanbiedingen zoals ORIKADABRA, het eenvrouwtheater met een tegenspeler, kind of volwassene en het SAXTET met hun swingende muziek mochten er zijn.

De Band
26-6-2002

door Wouter Boerman

homepage Accordéon Mélancolique