CD Critique - Besprechungen - Reviews - Recensies - Críticas
Petits Fours Frais

Enthousiasme, speelplezier, contact met het publiek en een hele wereld aan liedjes

Muziekwereld, Nederland

Deze nieuwe cd van Accordéon Mélancolique bevat concertregistraties uit de periode 2001-2003 met de gastmuzikanten Nick McGuire - bas, John Ligthart - gitaar, Koen de Cauter - sax en gitaar, Jopie Jonkers - zang, Antoon Aukes - percussie en tapdans, Thea van der Meer - sax en Natuurlijk Cherie de Boer - accordeon, zang en percussie en Jean-Pierre Guiran - accordeon en zang.

De eerste track valt geluidsmatig en muzikaal wat tegen. Bij het tweede stuk ken ik Accordéon Mélancolique weer terug, er wordt weer mooi en met veel plezier gespeeld en samengezongen; geluidsmatig klinkt het ook beter.

Met zeer gevarieerd repertoire, van folk, klezmer tot jazzstandards, weet de band het publiek langzamerhand aan zich te boeien. Op het slotnummer "Parade des Poules" is het publiek helemaal aanwezig. Zo sluit de CD op een bruisende manier af en weet je als luisteraar weer waar je bij een concert van Accordéon Mélancolique op kan rekenen: enthousiasme, speelplezier, contact met het publiek en een hele wereld aan liedjes

Muziekwereld nummer 1, 2004

Home Accordéon Mélancolique