NEDERLANDS
FRANÇAIS
DEUTSCH
ENGLISH
ESPAÑOL
日本語
ohforsome blessing aquarelles gratitude les invites le nid aime
petits fours frais parade des poules l imparfait du coeur barcelona hattrick andere cds

Blessing in Disguise( 2022 - stam012 )

Album Blessing in Disguise

"Hier geven we de stilte een plaats en laten de muziek ademen..." meer

 

Bevat studio-opnamen van 13 nieuwe composities van Jean-Pierre en twee covers

 

Prijs: € 14
(incl. porto en btw)

Beluisteren

Recensies

Nederlands
 • "Zou door dokters voorgeschreven moeten worden" - Francis Couvreux.
  Album Blessing in Disguise

  Recensie van Blessing in Disguise

  "Zou door dokters voorgeschreven moeten worden.."

  Ik hou van de originele minimalistische aanpak van dit atypische Nederlandse duo, Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran, twee accordeonisten, piano-klavier, maatjes op het podium en daarbuiten, sinds ik hen heel wat jaren geleden ontdekte. Hun nieuwe (2022) album is in dezelfde stijl als hun vorigen: originele composities, geïnspireerd door de meest uiteenlopende muzikale genres, altijd met aandacht voor de schoonheid van de melodie, rustgevende muziek die in je hoofd blijft hangen (luister eens naar het prachtige "Au Bain Marie"), en die door dokters voorgeschreven zouden moeten worden aan alle opgewonden mensen van deze tijd; hier nemen we de tijd, spelen we met de melodie, geven we de stilte een plaats en laten we de muziek ademen. Ik denk dat je als luisteraar, om een uitdrukking van Miles Davis te gebruiken, altijd de indruk hebt dat ze op zoek zijn naar de noten die te veel zijn; geen demonstratieve virtuositeit, geen bluf, een tot op het bot uitgebeende muziek, zodat alleen muzikaliteit, poëzie en tederheid overblijft; Jean-Pierre Guiran, een geboren melodicus, is een klankenschilder die ons uitnodigt tot mijmeringen, tot laten gaan. En om te wijzen op twee herziene en gecorrigeerde covers in dezelfde geest, luister eens naar het prachtige Verte Campagne en Fredo Sanfonado van de grote Sivuca. Een album dat weldadigheid ademt. (uit het Frans vertaald)

  Francis Couvreux
  (was recensent voor het Franse Trad mag en Accordéon et Accordéonistes)

 • "Lange Reis heeft een hartverscheurende melodie" - Michael Klier.
  Album Blessing in Disguise

  Recensie van Blessing in Disguise

  "Lange Reis heeft een hartverscheurende melodie,.."

  Blessing in Disguise is al weer de achtste cd van het in 1984 opgerichte duo Accordéon Mélancolique, Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran spelen om en om de eerste stem. Ze gebruiken vijf verschillende instrumenten met telkens een ander specifiek timbre. De twee covers van Verte Campagne en Frevo Sanfonado zijn meeslepend gearrangeerd. Alle andere nummers heeft Guiran gecomponeerd. Beide musici zijn rasvertellers met gevoel voor timing en simpele schoonheid. Lange Reis heeft een hartverscheurende melodie, die alleen overtroffen wordt door het droevige Barcelona. Bob Zimmerman heeft hiervan een mooi arrangement voor strijkers en percussie gemaakt. Jammer dat deze niet op deze cd staat! Mooie liedjes die zeker gauw door Accordéon Mélancolique in bladmuziekbundels worden uitgegeven.

  Michael Klier
  Vers geperst – Muziekwereld nummer 4 - 2022

 • "Guiran en de Boer maken hun eigen feestje in de studio" - Ron Janssen.
  Album Blessing in Disguise

  Recensie van Blessing in Disguise

  "Guiran en de Boer maken hun eigen feestje in de studio"

  Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran zijn duidelijke blijvers in hun genre vol accordeonduetten. Het sympathieke duo is alweer toe aan een achtste album met wederom zo’n vijftien werken. In een klein uur kan je genieten van pure accordeonklanken, die heel natuurgetrouw zijn opgenomen, waardoor het lijkt of het tweetal rijkelijk musiceert in je eigen huiskamer. De ene speelt begeleiding, de ander soleert, en visa versa. Het is een mooi en uitgebalanceerd klankpallet, dat je meevoert naar warme en zonnige oorden. De veelal Zuid-Amerikaans getinte melodieën worden afgewisseld met een Franse wals en een stukje swing.

  De vingers dansen over de toetsen en knoppen van de balginstrumenten, iedere keer twee verschillende accordeons die mooi samenvloeien tot een aantrekkelijk geheel. De Boer en Guiran gebruiken een vijftal verschillende accordeons om de juiste klank mee te geven aan de composities. Dertien instrumentalen komen van Guiran, daarnaast telt het album twee covers, Frevo Sanfonado en Verte Campagne. Ondanks het feit dat het album is opgenomen in de duistere en stille periode die nu gelukkig achter ons ligt, blijft de muziek op Blessing in disguise optimistisch en warm. Als ze tijdelijk niet publiekelijk bewonderd kunnen worden, dan maken Guiran en De Boer hun eigen feestje in de studio. Blessing in disguise is wederom een mooi aanwinst geworden voor eenieder die sprekende, transparante accordeonklanken een warm hart toedraagt.

  Ron Janssen
  New Folk Sounds - januari 2023

 • Frans
  "on a l’impression qu’ils cherchent toujours quelles notes sont de trop" - Francis Couvreux.
  Album Blessing in Disguise

  Recensie van Blessing in Disguise

  "on a l’impression qu’ils cherchent toujours quelles notes sont de trop"

  J’aime l’approche minimaliste originale de ce duo hollandais atypique, Chérie de Boer et Jean-Pierre Guiran, deux accordéonistes touche piano, complices à la scène comme à la ville, depuis que je les ai découverts il y a pas mal d’années maintenant. Leur nouveau disque s’inscrit dans la même esthétique que les précédents : des compos originales s’inspirant d’une grande variété de genre musicaux , toujours attentives à la belle mélodie, des petits airs apaisants qui vous rentrent dans la tête pour ne plus en sortir (cf le magnifique au bain marie), et qui devraient être prescrits par les médecins à tous les excités de notre époque ; ici l’on prend son temps, on musarde autour de la mélodie, on accorde une place au silence et on laisse la musique respirer ; pour reprendre une formule de Miles Davis, je crois, on a l’impression qu’ils cherchent toujours quelles notes sont de trop ; aucune virtuosité démonstrative donc, aucune esbroufe, une musique dégraissée jusqu’à l’os , ne conservant que musicalité, poésie et tendresse ; mélodiste né, Jean-Pierre Guiran est un peintre des sons qui nous invite à la rêverie, au lâcher prise. A signaler deux reprise revues et corrigées dans le même esprit, le magnifique verte campagne et fredo Sanfonado du grand Sivuca. Un disque qui fait du bien

  Francis Couvreux

2022 - stam012 - nlc362201201 - 7106629295933 - Blessing in Disguise - Accordéon Mélancolique
facebooklast.fmlinkedintwitteryoutube