NEDERLANDS
FRANÇAIS
DEUTSCH
ENGLISH
ESPAÑOL
日本語
ohforsome blessing aquarelles gratitude les invites le nid aime
petits fours frais parade des poules l imparfait du coeur barcelona hattrick andere cds

Parade des Poules ( 2002 - stam006 )

Album Parade des Poules

"CD van de dag" - Rotterdams Dagblad... meer


Bevat nieuwe studio-opnamen van eigen werk en verder Tex-Mex, Yiddisch, Venezolaanse wals, Boliviaans, Argentijns, Schots, Indonesisch...

Prijs: € 14
(incl. porto en btw)

Beluisteren

Recensies

Nederlands
 • "Voor liefhebbers van héél mooie accordeonmuziek" - Klank.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Keyboardplus, NL

  "Voor liefhebbers van héél mooie accordeonmuziek"

  Een paar jaar geleden kreeg ik een CD van het accordeon-duo 'Accordéon Mélancolique,' bestaande uit Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer, ter bespreking. lk prees het buitengewoon fraaie accordeonspel, dat laat horen wat topmusici uit dit instrument kunnen halen. Voor hun nieuwe CD 'Parade des Poules' geldt kort maar krachtig hetzelfde: geweldig. Er wordt een zeer gevarieerd aantal nummers gespeeld die de luisteraar stuk voor stuk boeien en die een grote mate van ontspanning teweeg brengen. Dat is niet alleen te danken aan de gekozen composities, maar vooral ook aan de musici. En het blijven boeien van de luisteraar, een hele CD lang, is beslist niet iedere musicus gegeven.

  'Parade des Poules' is gebaseerd op de titel van het eerste nummer dat, zoals in de toelichting staat, al bedacht was voor het 'kippen ritme' er aan werd toegevoegd. Maar het is wel een erg leuke vondst. Voor degenen die graag eens luisteren naar het gekraai van de haan in de tuin van de accordeonisten, is een bonustrack toegevoegd die laat horen wat de musici hoorden toen ze op 25 februari 2002 om vijf over zes 's morgens ontwaakten. Behalve een enorm muzikaal talent is humor Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer dus ook niet vreemd. Voor liefhebbers van héél mooie accordeonmuziek is 'Parade des Poules' derhalve een absolute must.

  Hans Goddijn
  Keyboardplus, NL

 • "Eerlijke, met toewijding gespeelde melodieën" - A'damse Folkagenda, NL.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  A'damse Folkagenda, NL

  "Eerlijke, met toewijding gespeelde melodieën"

  AANGENAME ACCORDEONMUZIEK UIT ALLE WINDSTREKEN Zelfs binnen de kringen van volksmuziek is het geen eenvoudige opgave om als accordeonduo serieus te worden genomen of alom waardering te oogsten. Ondanks de grote populariteit die "collega-instrument" de trekzak op dit moment geniet, blijft aan accordeonmuziek nog al te gemakkelijk een truttig imago kleven. Mijns inziens volkomen onterecht, zo bewijzen zeker ook de artistieke prestaties van echtelieden Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran, die samen het duo Accordéon Mélancolique vormen. In 1998 brachten zij hun eerste cd uit, L'Imparfait du Coeur, en in 2002 verscheen hun tweede cd, Parade des Poules. Beide cd's oogstten veel lof, in binnen- en buitenland. L’Imparfait du Coeur is door het Zweedse Dragspels Nvtt zelfs uitgeroepen tot beste accordeon-cd van het jaar.

  Dat de cd's van Accordéon Mélancolique hoog scoren is op zich niet eens zo verwonderlijk. Hun cv liegt er immers niet om. De afgelopen jaren hebben zij honderden optredens en concerten verzorgd voor alle mogelijke gezelschappen en gelegenheden, variërend van verzorgingstehuizen, Vondelpark-concerten, de Dag van de Romantische Muziek in Rotterdam tot festivals in Denemarken en IJsland. De kracht van het duo is vooral gelegen in het feit dat ze zich laten inspireren door muziekculturen uit werkelijk alle windstreken. Op hun cd's staan Argentijnse tango's, Franse musettes, Italiaanse tarantella's, Antilliaanse walsen, Indonesische krontjong-melodieën, merengues, zigeunerliedjes, je kunt het zo gek niet verzinnen of ze doen er wat mee. En daarnaast schrijven ook nog zeer verdienstelijke eigen composities.

  De muzikale invloeden die ze ondergaan worden letterlijk in hun handen getransformeerd tot bedaarde, subtiele werkjes die eerder opvallen door bescheidenheid en ingetogenheid dan door uitbundigheid. Accordéon Mélancolique maakt dan ook geen feestmuziek, maar vooral sfeermuziek. Zoiets vraagt om uiterste instrumentbeheersing, want juist bij muziek die zo sterk stilte afdwingt, die de mensen ademloos laat luisteren, komt het erop aan iedere noot trefzeker en met een perfect gevoel voor timing neer te zetten. Het nummer 'Ouinta Anauco' op hun laatste cd illustreert dit optimaal: gebalanceerd spel, geen noot te veel, accordeonmuziek teruggebracht tot een pure, bijna verstilde vorm.

  Accordéon Mélancolique laat accordeonmuziek horen zoals die tegenwoordig zelden klinkt. Geen olympische spelen op de accordeon, en al helemaal geen artistieke geldingsdrang om te laten horen hoeveel méér het instrument wel niet kan dan de doorsnee toehoorder zou verwachten. Nee, "gewoon" hele eerlijke, met toewijding gespeelde melodieën die je weer eens doen beseffen dat sommige muziek niet trendy hoeft te zijn om van te kunnen genieten.

  Rob van Niele
  Amsterdamse folkagenda, stichting Mokum Folk. Februari 2003

 • "gaan zitten als voor een klassieke CD" - Samenspel, Novam, NL.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Samenspel, Novam, NL

  "gaan zitten als voor een klassieke CD"

  Begin maart is de tweede CD van het Nederlandse accordeonduo Accordéon Mélancolique uitgekomen. Een fraaie CD met bijna een uur lang accordeonmuziek, zoals een accordeon moet klinken. Zonder elektronica, zonder slagwerk, zonder begeleiding. Accordéon Mélancolique (Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer) laat voor de tweede maal horen dat een accordeon zelf een orkest kan zijn en al die dingen niet nodig heeft. Maar het duo laat meer horen. Het heeft een volstrekt eigen stijl ontwikkeld; geen nabootsing van bekende accordeonisten als Azzola, Galliano of Johnny Meyer.

  Het resultaat is een CD met instrumentale luisterliedjes, waarvoor je moet gaan zitten als voor een klassieke CD. Die volstrekt eigen stijl was reeds aanwezig op de eerste CD van Accordeon Mélancolique, L'imparfait du Coeur, die vooral veel succes in Scandinavië oogstte. Na zo'n eerste CD mag je je afvragen of die stijl zich kan handhaven. Die vraag kan nu bevestigend worden beantwoord. Die stijl wordt gekenmerkt door de zuivere droge stemming, zonder veel vibrato, door droefgeestige ingetogenheid en met veel improvisatie, waarbij het duo goed op elkaar inspeelt. Accordéon Mélancolique is zich zelf gebleven.

  Wat staat erop de CD? Het eerste nummer; Parade des Poules, is een eigen compositie van Jean-Pierre Guiran. Het nummer wordt begeleid door echte kippen, zoals die te horen zijn in de omgeving waar het duo woont, bij kasteel Sterkenburg.

  Het laatste nummer laat horen hoe het duo op 25 februari ‘s ochtends om 6.05 uur wakker werd door getok en gekraai. "Vanaf toen betekent het kraaien van een haan voor ons een groet van of naar een ver land", schrijft het duo in het mooi uitgevoerde CD-boekje. En die verre landen laten zich goed horen op de CD: Zuid- en Midden-Amerika, Schotland, 1ta1ië, Israe1, Griekenland, Frankrijk en Indonesië. Een aantal van de nummers zijn eigen composities en een aantal zijn traditioneel. Er staan ook meer bekende nummers op als Petite Fleur van Bechet en Volver van de Argentijnse tangozanger Gardel.

  Voor degene die het accordeon in zijn zuivere vorm wil horen kan ik deze nieuwe CD van het duo Accordeon Melancolique van harte aanbevelen.

  Het duo verzorgt diverse concerten met het repertoire van deze CD. Voor informatie daarover: www.acmel.nl

  Leen Hoffman
  Samenspel - Novam, 2002

 • "Doen" - Rootstown Music, België.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Rootstown Music, België

  "Doen"

  Jean-Pierre Guiran is een bezig bijtje. Hij is één van de kopstukken van Orkest Polytour en met zijn vrouw Cherie de Boer vormt hij het accordeonduo Accordéon Mélancolique. Door een stom toeval, een recensie in het Amerikaanse folkblad Dirty Linen, kwam ik bij hem in Driebergen, Nederland, terecht. En ik maar denken dat ik met een rasechte, musette spelende Parijzenaar te maken had. Niets is minder waar en toch kan zijn muziek wedijveren met de beste.

  Deze tweede van Accordeon Mélancolique is weer van uitstekende makelij. Enige spielerei is er aan het begin en het einde van hun cd. Jean-Pierre heeft opnames gemaakt van het kakelen van zijn kippen en het kraaien van de haan. Het resultaat hiervan zit verweven in de titelsong en is tevens te horen achteraan de cd. Tussenin krijgen we zestien accordeon-songs in de meest uiteenlopende stijlen. Wie houdt van deze muziek komt hier volledig aan z'n trekken met Argentijnse tango, Tex-Mex, traditionele Zuid-Amerikaanse muziek (Cubaans, Boliviaans), up-tempo Italiaans, een prachtstuk tarantella, Yiddische muziek, Schotse reels, Indonesische krontjong, het overbekende Petite Fleur van Sidney Bechet...

  En daar bovenop vijf songs van eigen makelij, meestal in musettestijl, die niet moeten onderdoen voor de overige met zorg uitgekozen traditionals en covers. Een prachtplaatje voor wie houdt van speelse en vlotte accordeonmuziek. Wie zich dit kleinood wil aanschaffen surft als de gesmeerde bliksem naar de website. Doen!

  Ben Vanhoegaerden
  Rootstown Music #30 september 2002

 • "Prachtig" - Muziekwereld.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Muziekwereld

  "Prachtig"

  Dit is de tweede cd van Accordeon Melancolique. Hun eerste cd 'L'imparfait du Coeur', mocht zich verheugen in zeer lovende kritieken en is in Zweden uitgeroepen tot de beste accordon-cd van 1999. De kippenparade begint met een opname van de wakker wordende kippen op het erf van de muzikanten. Daarna worden we meegevoerd langs zo'n beetje de hele wereld. Op bedreven en geïnspireerde wijze vertolken Jean Pierre Guiran en Cherie de Boer eigen en bestaand werk met namen als 'Parade des Poules', Helena, Takirari del Regreso, Tarantella, Penawar Dukar.

  De uitvoering van het bekende 'Petite Fleur' van Sidney Bechet vind ik het hoogtepunt van deze cd. Deze mooie wereldmelodie wordt in de introductie eenstemmig en zo breekbaar gespeeld dat de kippen in m'n vel gingen zitten. Ik vond het bijna jammer toen de begeleiding erbij kwam. Prachtig.

  Dezelfde verstilling die ik ervoer bij L'imparfait du Coeur" is ook hier weer volledig aanwezig en dat onderscheidt Accordeon Melancolique van de gemiddelde accordeon-muziek en achtergrondmuzak waar de accordeon vaak mee wordt geassocieerd. Verder is de opname verzorgd en goed in balans, wat bij de accordeon lang niet altijd vanzelfsprekend is. Ze hoeven alleen nog maar op de juiste bruiloft te spelen en dan valt ook deze CD niet meer aan te slepen.

  Rakendra Smit
  Muziekwereld, NL

 • "CD van de dag" - Rotterdams Dagblad.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Rotterdams Dagblad

  "CD van de dag"

  Sinds '020202' is het droefgeestige accordeongeluid in ons land populairder dan ooit. Ruimschoots voordat Carel Kraayenhof Oranje-bruid Máxima in tranen liet uitbarsten werd deze plaat al opgenomen. Voor het verantwoordelijke duo Accordeon Mélancolique is het de langverwachte opvolger van het debuutalbum, waarmee sinds 1999 tot ver over de grenzen veel waardering werd geoogst. In Zweden werd die eersteling zelfs uitgeroepen tot beste van het jaar in het genre, wat ook tot meerdere concertbezoeken aan 'heel' Scandinavié, IJsland en de Faroër Eilanden heeft geleid.

  Dat het Frans-Nederlandse koppel (Jean-Pierre Guiran-Cherie de Boer) deze kansschijf durft aan te prijzen als Hét Paascadeau wordt bij beluistering onmiddellijk duidelijk: deze 'Kippenparade' wordt in- en uitgeluid met allerlei 'van het erf' geplukt gekakel. Daartussenin onderneemt Accordéon Mélancolique een ware wereldreis, waarbij musette, Tex-Mex, Django Reinhardt, krontjong, Engelse wals, Celia Cruz, klassieke tango elkaar soepeltjes afwisselen. Groot is dus de variatie, maar als rode draad blijft toch aldoor herkenbaar de eigen toon van dit avontuurlijke tandem: warm, ingetogen, subtiel.

  Louis Du Moulin
  Rotterdams Dagblad, NL. 23/3/2002

 • "Dat was aanvankelijk wel even doorbijten" - Autoweek.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Autoweek

  "Dat was aanvankelijk wel even doorbijten"

  Daar staat u misschien van te kijken, maar uw hoofdredacteur wil nog wel eens een deuntje op de trekzak spelen. Vandaar ook dat de afdeling "In de Wisselaar" mij trakteerde op de CD "Parade des Poules" van Accordéon Mélancolique", de artiestennaam van Autoweek lezers Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer. Parade des Poules doet zijn naam eer aan met live kakelende kippen. Dat was aanvankelijk wel even doorbijten, maar verder blinkt deze schijf uit door je het gevoel te geven alsof je op een lome zomermiddag op een Frans terras vertoeft.

  U weet wel, op zo'n pittoresk pleintje met platanen, waar je met een goed glas rode wijn van het zonnetje zit te genieten. Voor de kenners: Accordéon Mélancolique biedt Musette, Tex-Mex, Schotse Reels en Engelse wals. Op de site van Jean-Pierre en Cherie www.acmel.nl kunt u de muziek via MP3 beluisteren en tevens de cd bestellen.

  Tonie Broekhuijsen
  Autoweek 19 juni 2002

 • "Een andere kijk op accordeonmuziek" - Utrechts Nieuwsblad, NL.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Utrechts Nieuwsblad, NL

  "Een andere kijk op accordeonmuziek"

  Interview naar aanleiding van het verschijnen van de tweede CD van Accordéon Mélancolique

  Parade des Poules oftewel de Vogelparade is de intrigerende titel van de tweede cd van Accordéon Mélancolique. Het Driebergse accordeonduo bestaat uit het echtpaar Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer. Behalve vijf eigen composities staat op de nieuwe cd Zuid-Amerikaanse, Indonesische en Italiaanse instrumentale accordeonmuziek. ,,De Parade des Poules was er al voordat er sprake was van onze nieuwe cd'', vertellen Guiran en De Boer. Ze vinden het verheugend dat door de populaire Argentijnse tangocomponist Astor Piazolla de accordeon meer aanzien heeft gekregen in Nederland, zeker nadat een compositie van zijn hand op de bandoneon -een negentiende-eeuwse variant van de accordeon- werd uitgevoerd tijdens het huwelijk van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, waarbij de Argentijnse prinses tot tranen toe was geroerd.

  Door het succes van Piazolla en de uitvoering van één van zijn werken tijdens het koninklijke huwelijk til je de hele accordeonfamilie omhoog. Dat is natuurlijk geweldig. De belangstelling voor de accordeon is in Nederland niet zo erg groot.'' ,,In Scandinavië is dat heel anders. De accordeon is daar een heel populair instrument. Wij hebben in Reykjavik op een accordeonfestival gespeeld met optredens van ensembles uit allerlei landen. Het leuke daarvan was dat het een echt chique galafeest was waar ook op accordeonmuziek werd gedanst. We wisten niet hoe we het hadden. We werden voor dit gala uitgenodigd omdat onze eerste cd op de accordeonlijst van 1999 in Zweden bovenaan stond.''

  Volgens Guiran en De Boer is Italië, waar de accordeon als muziekinstrument zeer geliefd is, één van de weinige landen waar nog accordeons worden gemaakt. De Boer: ,,Onze accordeons komen ook daarvandaan. Onze nieuwe cd is trouwens gesponsord door een Nederlandse importeur van Italiaanse accordeons. Hij is fabrikant geweest en pas na zijn pensionering importeur geworden om iets om handen te hebben. Wij hebben ook bandoneons, maar ze staan hier ongebruikt in huis. We kunnen er helaas niet op spelen omdat de zetting van de knoppen sterk verschilt met die van de accordeon en de manier van spelen bovendien heel anders is.'' De accordeon wordt volgens het echtepaar in Nederland veelal ingedeeld in het volksmuziek- of smartlappengenre, terwijl allerlei serieuze genres op de accordeon worden gespeeld.

  Vogelparade ,,De Parade des Poules ontstond spontaan op een feest in België. Familieleden en vrienden van de Utrechtse gastheer -een kunstschilder-verschenen verkleed als vogels op het feest in een boerderij. De gastheer had besloten dat er iets saamhorigs moest zijn. Dat werd de vogelparade. Guiran: ,,Cherie en ik liepen voorop met onze accordeon en daarachter liepen de als vogels verkleede gasten. Spontaan hebben we toen de vogelparade ter plekke gecomponeerd en gespeeld. De kippenparade waarbij wij het getok van onze kippen 's morgens om half zeven hebben opgenomen gaat aan deze accordeoncompositie vooraf.'' Guiran vervolgt: ,,Als mensen dat nummer voor de eerste keer horen kijken ze er wel vreemd van op. Het is immers niet alledaags dat je kippen op een cd hoort. Het aardige is dat het getok van de kippen ritmisch op zijn plaats valt in het nummer. Kippen als begeleidingsinstrument dus.''

  De Boer: ,,De mensen hebben de ontspannende werking van onze eerste cd, Límparfait du Coeur, ontdekt. Wij krijgen veel positieve reacties vanuit de hele wereld, veelal via internet. Dat is hartverwarmend. Wij zijn altijd gevoelige mensen geweest. We houden ook van de stilte in de muziek.'' ,,Je kunt een heel eenvoudige melodie heel intens spelen. Als je er zelf van kunt genieten, dan kan de kunstenaar dat ook,'' vult Jean-Pierre aan. ,,Wij hebben besloten naar aanleiding van het verschijnen van de tweede cd zoveel mogelijk concerten te geven. We willen de accordeon een ander imago geven. We denken dat de tijd daar rijp voor is. Muziek is een wereldtaal. Dat blijkt ook uit alle reacties.''

  Guiran: ,,Onze grootste wens is dat we kunnen leven van concerten geven. Dat hoeft niet in grote zalen. In kleine intieme zaaltjes geniet ik persoonlijk het meest. We leven van de muziek. Dan moet je ook spelen bij gelegenheden waar de mensen erdoorheen praten. Het leukste is natuurlijk als mensen naar je muziek luisteren. We spelen op allerlei gelegenheden zoals literaire bijeenkomsten, openingen van exposities en themabijeenkomsten, maar de nadruk van ons ligt op concerten.''

  Willem van Hoorn
  Utrechts Nieuwsblad, NL. © Wegener Uitgeverij Midden Nederland

 • Engels
  "If not exactly the stuff of horse-frightening" - fRoots, Engeland.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  fRoots, Engeland

  "If not exactly the stuff of horse-frightening"

  Dutch-based, determinedly eclectic accordion duo playing everything from musette to Manchester Hornpipe. Pleasant and well-played, especially the South American and Israeli material, if not exactly the stuff of horse-frightening.


  Froots magazine (Engeland), Aug/sept Nrs 242/243

 • "A delicate walking-on-eggs quality" - Dirty Linen, USA.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Dirty Linen, USA

  "A delicate walking-on-eggs quality"

  Parade des Poules, (French for "chicken parade") is slightly more than just an arbitrary title. The album begins and ends with the soothing sounds of hens strutting their clucks. The accordion-playing duo responsible for all other sounds on the album consists of Jean-Pierre Guiran (French member of Orkest Polytour and Bubblin' Toorop Trio) and Cherie de Boer, both of them based in Holland.

  As the duo's previous CD revealed, there is more to the duo's music than initially meets the ear. The music isn't consistently melancolic or gentle, but there is a delicate walking-on-eggs quality to much of it that gradually insinuates itself into the listener. Styles explored include musette, Tex-Mex, lively tarantella dance music, and Scottish reels, and more. Besides a good assortment of original and traditional tunes, the duo also includes the occasional Djangoism, and also performs Carlos Gardel's “Volver” and Sidney Bechet's famous "Petite Fleur."

  Paul-Emile Comeau
  Dirty Linen, USA December 2002 / January 2003

 • "Clandestin is the most touching melody of the CD" - Accordions Worldwide.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Accordions Worldwide

  "Clandestin is the most touching melody of the CD"

  I have said in the past that a record by Accordéon Mélancolique (that is J.P. Guiran and Cherie de Boer) is like an invitation to spend a pleasant afternoon in their company. Here we have the confirmation in their new CD entitled “Les Invités”. I want to say from the outset that their enchanting view of the world expressed through music should not be undervalued. It would be a mistake just to be satisfied with the simplicity and instant appeal of this cd which actually has considerable substance. 

  Lets see. Firstly there is a delightful cover from a water painting by Cherie de Boer and inside the booklet more color and a story based on hospitality – the theme of the CD. In a world going more towards virtuality and that thinks of music in terms of downloads, here Accordéon Mélancolique provide us with something beautiful and tangible - a painting, a story and a collection of music within this CD – all of which have their raison d’etre. Accordéon Mélancolique are orientated towards defining a world in harmony and pursue their work diligently like a keen gardener would .. but this garden is different .. the gate is open .. it is not inaccessible and exclusive. 

  Jean-Pierre Guiran and Cherie de Boer know how the world turns and do not live amongst the clouds. Track number 6 is the one that gives this indication. It is the most touching melody of the CD. Written by Guiran and entitled “Clandestin” it is dedicated to all those who live far from home and without the necessary papers.

  There is a page in the booklet which super imposes the word “Benvenuti” on thier photo. It is an invitation to everyone ... the CD contains not just original pieces but also music from around the world – traditional swedish to klezmer, from Nino Rota to Saint Saens and not forgetting the occasional flavour of south america. Bravo.

  Reviewed by Renato Belardinelli, November 2008
  www.accordions.com

 • "As humble as unique" - Dagens Nyheter, Zweden.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Dagens Nyheter, Zweden

  "As humble as unique"

  Accordion among the hens. Today´s "musical exclusivity" is a cd from Holland named " Parade des poules" (The hen parade"). It is framed by authentical hens, recorded one morning in Februari when the hens woke everybody up in the neighbourhood of the castle Sterkenburg, including the accordian playing couple Jean-Pierre Guiran and Cherie de Boer, alias "Accordéon Mélancolique".

  The couple lives in a water- and castle-crowded area in Holland. Their accordion music is as humble as unique, as melodious as melancholic, as sorrowful as thrustful. It sometimes makes one think of the dense accordion theme in the film by Troell "Here is your life" //Unknown outside Sweden, no record of the music, O.S//.

  They vary French musette with Argentine tango, swing, film music, gypsy romance, merengue, texmex, Italien folklore, Antillenian waltzes and compositions of their own. The record cannot be bought in the Swedish market but it can be ordered on Internet via www.acmel.nl.

  Ove Säverman
  Dagens Nyheter, september 15, 2002, Zweden

 • Duits
  "Es gibt noch wahre Liebe" - Folker, Duitsland
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Folker, Duitsland

  "Es gibt noch wahre Liebe"

  Es gibt noch wahre Liebe, zumindest unter den Akkordeonspielern. Den Beweis tritt dieses Duo aus den Niederlanden an. Beide verzaubern mit scheinbar unspektakulären kleinen Kostbarkeiten den Hörer und sich selbst, sodass man sich nicht entscheiden kann, ob man vor Freude in die Hände klatschen, noch einen Kaffee am Straßenrand bestellen oder gar das Tanzbein schwingen soll.

  Folker, Das Magazin für Folk, Lied und Weltmusik. März. - April 2003.

 • Frans
  "Avec sentiment et poésie" - Trad'Mag en Etudes Tsiganes Frankrijk
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Trad'Mag en Etudes Tsiganes Frankrijk

  "Avec sentiment et poésie"

  Deuxième cd de cd duo d’accordéonistes hollandais (Jean-Pierre Guiran, qui officie aussi au sein du groupe swing musette Polytour, et sa femme, Chérie de Boer). Comment ne pas se lasser avec cette formation instrumentale minimaliste ? Tout d’abord le duo diversifie le répertoire et s’offre un tour du monde en 17 morceaux : Italie, Ecosse, Cuba, Indonésie.. On passe du tango au yiddish, du tex mex à la valse musette, de Baldassari à Bechet..

  Ensuite les musiciens se font avant tout plaisir, sans se prendre au sérieux, en portant attention à la mélodie avec sentiment et poésie ; ce sont un peu les cousins hollandais de Marc Perronne (cf. Mango, de J.P. Guiran). L’un étire la mélodie, l’autre accompagne, alternativement : aucun trait de virtuosité ; nos deux accordéonistes ne courent d’ailleurs pas dans cette catégorie-là. C’est une musique d’ambiance, dans le bon sens du terme, chantante, sensible avec effectivement un petit côté mélancolique ; bref, un duo sympa, sans prétention, bien agréable à écouter.

  Francis Couvreux
  Trad’Mag n0 86, nov 2002 ,en Etudes Tsiganes, Frankrijk.

 • Scandinavisch
  "Lika ödmjuk som unik" - Dagens Nyheter, Zweden.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Dagens Nyheter, Zweden

  "Lika ödmjuk som unik"

  Med dragspelet i hönsgården Dagens musikaliska exklusivitet är en cd från Holland betitlad "Parade des Poules" (Hönsparaden).

  Den inramas med autentiskt hönskackel, inspelat en morgon i februari då hönorna väckte alla i grannskapet av slottet Starkenberg, inklusive det dragspelande paret Jean-Pierre Guiran Cherie de Boer, alias "Accordéon melancolique".

  Paret bor i en vatten- och slottsrik trakt i Holland. Deras dragspelsmusik är lika ödmjuk som unik, lika melodiös som melankolisk, lika vemodig som förtröstansfull. Ibland för den tankarna till det förtätade dragspelsmotivet i Troellfilmen "Här har du ditt liv". De varierar fransk musette med argentinsk tango, swing, filmmusik, zigenarromantik, merengue, texmex, italiensk folkmusik, antillenska valser och egna kompositioner.

  Skivan finns inte på stan, men kan beställas via Internet på www.acmel.nl.

  Ove Säverman
  Dagens Nyheter, Zweden. September 15, 2002.

 • Scandinavisch
  "Vakker og melankolisk trekkspillmusikk" - Trekkspillnytt, Noorwegen.
  Album Parade des Poules

  Recensie CD Parade des Poules

  Trekkspillnytt, Noorwegen

  "Vakker og melankolisk trekkspillmusikk"

  De to nederlandske trekkspillerne Jean-Pierre Guiran og Cherie de Boer har gitt ut plate og planlegger nå turné til Norge, Danmark, Sverige, Færøyene og Island i mai – juni 2003. De to kaller seg Duo Accordeon Melancoliqu og er nå på utkikk etter arrangører blant annet i Norge. Interesserte kan sende dem e-post på engelsk til info@acmel.nl. Jeg har selv hørt den nye plata, og den inneholder vakker og melankolisk trekkspillmusikk som mange vil ha glede av.

  Nils Kåre Nesvold
  october-Trekkspillnytt, Noorwegen.

2002 - stam006 - nlc360200601 - la poule blanche - FRENCH ACCORDION MUSIC - 'Helena' - France accordeon mélancolique Akkordeonmusik acordéon frances - 8711255248629 - Parade des Poules - Accordeon Melancolique
facebooklast.fmlinkedintwitteryoutube