NEDERLANDS
FRANÇAIS
DEUTSCH
ENGLISH
ESPAÑOL
日本語

Dans

 

La Poule Blanche

Lise Pauton creëerde het karakter van La Poule Blanche in 2010. Vanaf dat moment ontmoet de kip een Europees succes; La Poule Blanche ontving een ENGAGEMENT AWARD VAN GOP-VARIETIES op het Internationale festival SOLyCIRCO 2012. Zij heeft Europa afgereisd honderden voorstellingen, ze zijn ontvangen op prestigieuze plaatsen zoals het Piazza San Marco in Venetië en ook in de zes GOP-theaters in Duitsland Ze brengen de wereld van mime en contortie (slangenmens) bijeen. Hierboven kunt u een fragment bekijken, de muziek is het nummer Parade des Poules van de gelijknamige CD van Accordeon Melancolique.

EWES

Spaanse nationale dansgroep en Accordéon Mélancolique. Op 4 februari 2010 vond in Teatro de Madrid de première plaats van EWES, een nieuwe choreografie van Amaury Lebrun met o.a. muziek van Accordéon Mélancolique. Het dansstuk, dat gaat over het dreigend tekort aan drinkwater, werd uitgevoerd door Compañía Nacional de Danza II. Hierboven kunt u een fragment bekijken, de muziek waarop hier gedanst wordt is het nummer Quinta Anauco van de CD Parade des Poules. Recensie in El País

Petites Histoires.com

Kader Atou. Compagnie Accrorap, Frankrijk, 2008.

Uitgevoerd in o.a. Frankrijk, Nederland, Verenigde Staten en China.
Het Franse gezelschap Compagnie Accrorap, onder leiding van danser/choreograaf Kader Atou. Accrorap blinkt uit in hiphop. Voor de choreografie ’Petites Histoires.com wordt Parade des Poules en Helena van Accordéon Mélancolique gebruikt! Ze spelen in Frankrijk, Nederland, New York, Peking... Bekijk de website

Because There Isn't Any

Johannes Wieland. Uitgevoerd door de Juilliard School of Arts, New York, Verenigde Staten, 2008.

De derde jaars klas van de The Juilliard School of Arts, New York, heeft in 2008 een werk uitgevoerd van Johannes Wieland, artistiek leider van het Nationaal Theater van Kassel in Duitsland. Het werk is gemaakt op muziek van J.P. Guiran en werd live uitgevoerd door de accordeonisten Michael Ippolito en Bob Goldberg. Lees een recensie in the New York Times.

Resemblance

Resemblance by Melanie Aceto - TorontoFringe2006 from Melanie Aceto on Vimeo.

Choreografie: Melanie Aceto, dansers: Melanie Aceto en Claire Jacob-Zysman. Melanie Aceto Contemporary Dance, New York, Verenigde Staten, 2006.

De choreografie van dit New York dans duet is gebaseerd op muziek van de CD L'Imparfait du Coeur. Bekijk de website.

Zandmannetjes

Choreografie Wies Merkx

Dans Charles Corneille, Bas Dorlandt en Andreas Leertouwer. Merkx & dancers.
Merkx & Dansers hebben in opdracht van Danshuis Limburg een dansvoorstelling gemaakt voor kleine kinderen. De voorstelling zit boordevol muziek van Accordéon Mélancolique.

facebooklast.fmlinkedintwitteryoutube