NEDERLANDS
FRANÇAIS
DEUTSCH
ENGLISH
ESPAÑOL
日本語

TV

Annemie struyf trekt een jaar lang door Frankrijk op zoek naar gewone mensen met een buitengwone droom

cd cover Ma vie en ros Annemie Struyf een jaar in Frankrijk
 

Journaliste Annemie Struyf volgde een jaar lang Vlamingen die in Frankrijk hun geluk beproeven. De in België zeer populaire serie zit vol Franse chansons ..... en muziek van Accordéon Mélancolique. Hieris nog bepaalde tijd een teaser te zien. De serie is inmiddels afgelopen maar de muziek is ook op een dubbel-CD uitgebracht, met als eerste!! nummer l'Arrivée des Invités. Verkrijgbaar in de winkel EAN0889854736323 en op internet.

Fryslân Dok Het Zwarte Goud - Deel 4 Oogst

Still van de docu Beukbergen.
 
Omroep Fryslân en NPO2

Het nummer HELENA is gebruikt in de unieke serie documentaires over het Friese Paard geproduceerd door Omrop Fryslân en het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek. Hier te koop op DVD www.itswartegoud.nl en hier te zien:


Kamp Beukbergen - de verbouwing van een woonwagenkamp

Still van de docu Beukbergen.
 
KRO-NCRV 2Doc 19-01-2016 film van Frans en Silvia Bromet

In deze docu speelt een tiental nummers van CD Aquarelles een prominente rol.
In hoeverre blijft de woonwagencultuur (die sinds vorig 2015 officieel als cultureel erfgoed is aangemerkt) bewaard. In de praktijk blijkt namelijk dat jongere kampbewoners de cultuur als veel minder heilig zien dan de oudere garde, die nog sterk hecht aan de traditie.

Om nooit te vergeten

 
Omroep Brabant 05-05-2015 Regie: Joost Schrickx

- Persoonlijke verhalen uit de bevrijdingsperiode

Muziek van Accordéon Mélancolique is gebruikt in deze aangrijpende documentaire van regisseur Joost Schrickx die ingaat op de periode dat de geallieerden reeds bezig waren met een poging om Nederland te bevrijden. Voor veel mensen begon de oorlog toen pas echt. De documentaire portretteert een aantal van deze mensen en gaat met hen terug naar de plek waar het 70 jaar geleden gebeurde. Zie verder www.pelicula.nl

Dit is de dag

EO. Gebruikt is Gratitude III (CD Gratitude), Rose de Salon (CD Gratitude), Le Nid Aimé (CD Le Nid Aimé)

Wijn aan Gort

MAX. Gebruikt is Helena van de CD Parade des Poules

BOI – Song Of A Wanderer

Still van de docu Boi, Song of a Wanderer
 
BOS Doc 1-11-2015 film van Anne Marie Borsboom

BOI – Song Of A Wanderer. Om de stress, de angst en de dienstplicht in Israël te ontvluchten vertrekt Nitzan in 2003, tijdens de Tweede Intifada, naar Tokio. Maar ook hier vindt Nitzan geen rust; En terwijl Nitzan de wereld over reist, wordt duidelijk dat de belangrijkste reis in Nitzans innerlijk plaats vindt. Een verhaal over de zoektocht naar het ware zelf.
Met muziek van Accordéon Mélancolique: Mi Yitneni Of van de CD Le Nid Aimé.

Masterchef Holland

Net5. Gebruikt is Mon Chéri van de CD Les Invités

De Kennis van Nu

NTR. Gebruikt is Klezmer van de CD Les Invités

Broken Dreams

Still van de docu Broken Dreams.
 
Een film van Suzanne van Leendert

Een historische Dakota crasht onder een viaduct, op weg naar een glansrol in Soldaat van Oranje. Het is de aanleiding voor dit toestel om terug te kijken op haar turbulente leven. Van oorlog tot postvervoer, van trots intercontinentaal vliegen tot vleugellam afwachten hoe het op je oude dag met je zal aflopen.

Deze film kreeg de prijs voor de beste lange Nederlandse documentaire op DOCfeed 2015. Ons nummer Clandestin (van de CD Les Invités) is gebruikt in deze mooie documentaire van van Osch Films Nog enige tijd te zien op www.omroepbrabant.nl Deze film was ook al te zien op het Nederlands Filmfestival 2016 zie www.filmfestival.nl.

Dit is de Dag

DIT IS DE DAG. NIEUWE BUREN
EO

Reportage
Nieuwe Buren
Hoe Oranje omgaat met de nieuwe buren uit Syrië

Muziek die gebruikt is: Le Nid Aimé, Gratitude I, Rose de Salon.

De Troon

Still van de Troon
AVRO

Het nummer Helena van de CD Parade des Poules is in zijn geheel te horen in de De Troon, Deel 6: Drie Koningen. Uitgezonden door de Avro op 10 en 16 april 2010 en herhaald op 23 juli 2012. De Troon is een Nederlandse dramaserie en vertelt het levensverhaal van Koning Willem I, Koning Willem II en Koning Willem III. het resultaat is hier te zien, vanaf 5:20.

Man bijt hond

Logo Man Bijt Hond
NCRV

Dolle Dries Sterke Zeemansverhalen 2013 / 2014

Dave & Annu 2009. Muziek van Accordéon Mélancolique in serie over een Nederlandse jongen die in Nepal met een Nederlands, van oorsprong Nepalees, meisje gaat trouwen.

Appie Baantjer als Diender

Foto Appie Baantjer

 

KRO/IKON Profiel, 2008.

10 september 2008 zond de KRO TV een documentaire uit over Baantjer, de bedenker van inspecteur de Cock. Jarenlang was hij politieman op de Amsterdamse hoerenbuurt de Wallen. Voor deze aflevering van Profiel is volop muziek van Accordéon Mélancolique gebruikt. Nog enige tijd hier te bekijken.Nederland als gastheer

Still uit: Profiel  Nederland als gastheer
IKON profiel, 2007 en 2008.

In deze aflevering komen islamitische immigranten aan het woord over hun beeld van Nederland. Muziek van de CD Parade des Poules.Boren in de Zeebodem

Schooltv, 2005.

Muziek van onze CD’s is gebruikt in de School-TV-film: Boren in de zeebodem.

Oud en der Dagen Zat

IKON, 2003

Muziek van de CD “Parade des Poules” is gebruikt voor de IKON TV documentaire Oud en der dagen zat.

De Koperen Ploeg

Kristie Stevens, 2005.

De muziek op de achtergrond van de TV-documentaire De koperen ploeg door Kristie Stevens over de Amsterdamse haven is van Accordéon Mélancolique.

Keuringsdienst van Waarde

RVU.

Muziek van onze CD’s is gebruikt in RVU-TV: "Keuringsdienst van Waarde"

facebooklast.fmlinkedintwitteryoutube