NEDERLANDS
FRANÇAIS
DEUTSCH
ENGLISH
ESPAÑOL
日本語

Concertprogramma:

Baisers Volés
Chansons en valses Musettes

Jean-Pierre Guiran en Cherie de Boer zijn gek op Franse chansons en musettes. Met name muziek uit het Parijse uitgaansleven van 1930 t/m 1960. Hoe komt zo'n Gauloise blonde en een Javaans meisje (een bleke pinda) aan deze passie?

Geboren in 1957 en 1950 en opgegroeid in Nederland, zijn ze toch beiden groot geworden met de Rolling stones, Beatles, Elvis Presley etc.? Wel, niet helemaal, wat veel jongere mensen niet weten is dat op de Nederlandse Radio tot eind 60er jaren volop Franse muziek te beluisteren viel. Adamo, Aznavour, Brel, Moustaki, Piaf, Hardy, Soeur Sourire, deden gewoon mee aan de top 10. Bovendien werd er

Marten Toonder sr.

thuis bij Jean-Pierre veel in het Frans gezongen. Niet zo vreemd als je vader van Franse komaf is, en 3 van je 4 grootouders.

Als u weet dat Cherie in Batavia geboren is, zal het u wellicht niet verbazen dat ze een keer naar een waarzegster is gestapt, met de vraag om haar Franse tic te duiden. Andere Indo's spelen gitaar moet u weten. Wat blijkt? Zowel Cherie als Jean-Pierre hebben beiden in een vorig leven in de Dordogne rondgewandeld, maar dat houden we onder ons.

Wat zeker is, is dat zij al jarenlang veel mensen een plezier doen met hun combinatie van vakmanschap en Franse klanken. Ook in Frankrijk, België en Canada. Chansons van o.a. Georges Brassens, Charles Trenet, Tino Rossi, Rina Ketty, Gilbert Bécaud, Edith Piaf. Valses musettes van o.a. Gus Viseur, Joseph Colombo en Tony Murena.

 


Concertprogramma:

Marten Toonder Sr. en Accordéon Mélancolique
De eierzoeker, de zeekapitein, twee accordeons en watermuziek.

Woeste, romantische, ontroerende en aangrijpende verhalen uit het leven van Marten Toonder Sr. de vader van de beroemde striptekenaar. Hij schopte het met, bij elkaar opgeteld, twee jaar lagere school tot kapitein op de grote vaart. Muziekstukken met titels als Eb en Vloed, Warm Bad, en Drijfzand die klinken als strakgetrokken en doorleefde gedichten. Dat zijn de ingrediënten van dit meeslepende muzikale programma.

Marten Toonder sr.

Onlangs verscheen een prima biografie van Toonder Sr. De benauwende diepe, diepe armoede, de sociale ongelijkheid, het enorme doorzettingsvermogen tegen de achtergrond van twee wereldoorlogen is wat blijvende indruk achterlaat na het lezen van dit boek van Erik de Graaf. Duo Accordeon Melancolique heeft hier een muzikaal/litereair programma van gemaakt. De titels van hun CD Aquarelles passen er als gegoten bij..

Download Concertbrochure (pdf)

 


Concertprogramma:

Een Wereld van Muziek
Wereldmuziek, twee accordeons, zang en een tikkeltje poëzie

Dit is het programma waar we het meest mee optreden, we passen het iedere keer aan, met nieuwe vondsten, sfeertekeningen, anekdotes. De muziek halen we van over de hele wereld vandaan, vaak vertaald in eigen composities.

Typische speelduur: 45 minuten + 30 minuten.
Tussen de sets een pauze.

Prijs op aanvraag.
Klein podium en een paar spots aan te bevelen voor wat grotere zalen.

Download Concertbrochure (pdf)


Besloten optredens:

Download brochure Muzikale Omlijsting (pdf)

 
boekingen1  

Jubilaris? Of een medewerker die vertrekt?
Luister direct voor of na uw toespraak met alle genodigden naar een muziekstuk dat bij hem of haar past. Of dat speciaal door ons werd gemaakt.

Pauzemoment? Tussen de gangen van een zakendiner even niet hoeven praten? Luister aan tafel naar een miniconcert.

Congres? Veel lange toespraken en presentaties? Tussendoor 5 à 10 minuten live-muziek doet wonderen!

Carte Blanche of à la Carte
Sfeervolle achtergrondmuziek, muzikale omlijsting van uw bruiloft, etc

Franse musettes en chansons - Italiaanse volksmuziek - Lieflijke Antilliaanse walsjes - Tropische krontjong melodieën - Argentijnse tango's - Joodse en Griekse folklore - Swing standards - Filmmuziek - Zigeuner Romantica - Blues - Merengues en Texmex - Licht Klassiek.

 

Accordeon-Tango-dans

Het accordeonduo kan met bassist en/of gitarist uitgebreid worden tot trio of kwartet.


Reis langs de wereld

Speciaal voor verzorgingshuizen. In concertvorm van max. 2 x 40 min, putten we uit bovenstaande genres, met ook aandacht voor het Nederlands luisterlied en het Franse chanson.


Achtergronddoek

Dit achtergronddoek is ontworpen en gemaakt door de Rotterdamse kunstenaresse en kleurspecialiste Clara Froger. Dit werkelijk unieke decor is handgevilt op zijde. Het doek meet 2,10 hoog en 3 meter breed. Het decor (paraplu-syteem) kan in 5 minuten worden opgesteld. Tegen een kleine meerprijs brengen we het mee.

facebooklast.fmlinkedintwitteryoutube